Fotografia de Rosalina Tuyuc«Coordinadora de Vídues de Guatemala». Agrupa dones indígenes que volen demanar responsabilitats per l’assassinat dels seus marits i familiars, i , sobre tot, l’aparició amb vida dels desapareguts. La Coordinadora defensa els indígenes i impulsa un diàleg nacional per a posar fi a la guerra civil, promou la participació de la dona en els projectes de reactivació popular, de redreçament de la identitat indígena i de defensa dels drets humans. Rosalina Tuyuc en va ser fundadora i n’és una de les dirigents.

Fotografia de primavera per la pauCoral «Primavera per la Pau». Neix a Mataró l’any 1983 per a manifestar la seva solidaritat universal i especialment amb els pobles indígenes americans, mitjançant les seves veus. La Cantata Sta. Maria d’Iquique o la Cantata de la Terra sense Mals (amb text de Pere Casaldàliga) han estat ofertes, entre d’altres, amb especial interés per la música popular, en diferents concerts sota la direcció de Genís Mayola, mostrant com la música pot ser també una eina de pau.


Recull de premsa

Publicació al Nou Diari sobre el Memorial 1992Publicació al Diari de Tarragona sobre Rigoberta Menchú i el Nobel de la PauPublicació al Nou Diari sobre el MemorialPublicació al Diari de Tarragona sobre Rosalina Tuyuc i el MemorialPublicació a la Veu de Reus sobre el Memorial 1992Publicació a la Revista del Centre de Lectura sobre el Memorial 1992


Associació Josep Vidal i Llecha

Dades de contacte:
Carrer Major, 15
43201, Reus
Espanya
+34 977773112
vidalllecha[arroba]centrelectura.cat

Theme adapted by Eduard G. V.

Organitzen:
  • Logo del Centre de Lectura
  • Logo de l'Associació Josep Vidal i Llecha
Coorganitza:
  • Logo de la Generalitat de Catalunya
Amb la col·laboració de:
  • Logo Ajuntament de Reus
  • Logo de la Diputació de Tarragona