Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, i l’associació Reus Refugi van rebre el 8 d’octubre el 37è Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal, convocat pel Centre de Lectura de Reus i l’Associació Vidal Llecha.

El comitè del Memorial va prendre la decisió de guardonar Cuixart en valorar que el president d’Òmnium ha demostrat que amb la lluita «no-violenta, la no cooperació, la creació d’alternatives, la desobediència i, si cal, la presó» es poden transformar «lleis i situacions injustes» i avançar cap a una societat més «equilibrada».

El premi a Reus Refugi va ser atorgat per les accions de «denúncia» de les polítiques de tancament de fronteres a les persones que desitgen «sol·licitar asil o refugi», i també facilitar l’acolliment de persones sol·licitants de «protecció internacional».

El Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal està dotat amb 8.000 euros i es convoca anualment per homenatjar persones i entitats dedicades a la defensa i el foment de la pau, el desarmament, l’ecologia i la fraternitat universal.

Relacionat amb el Memorial, l’1 d’octubre va tenir lloc la conferència «El activismo social frente a los déficits democráticos», a càrrec d’Ernesto Sarabia, guanyador del Memorial per la Pau 2020. I el 7 d’octubre també es va fer un homenatge pòstum a l’economista Arcadi Oliveres, guanyador, el 1985, del primer Memorial per la Pau.


Associació Josep Vidal i Llecha

Dades de contacte:
Carrer Major, 15
43201, Reus
Espanya
+34 977773112
vidalllecha[arroba]centrelectura.cat

Theme adapted by Eduard G. V.

Organitzen:
  • Logo del Centre de Lectura
  • Logo de l'Associació Josep Vidal i Llecha
Coorganitza:
  • Logo de la Generalitat de Catalunya
Amb la col·laboració de:
  • Logo Ajuntament de Reus
  • Logo de la Diputació de Tarragona