Memorial per la Pau 2017: foto 2El Centre de Lectura i l’Associació Vidal Llecha van lliurar aquest divendres, 6 d’octubre, el 33è Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal, que s’ha atorgat exaequo a l’ONG Arxivers sense Fronteres i la campanya Banca Armada. El premi, dotat amb 8.000 euros, es va lliurar en el transcurs d’un acte en què es va condemnar la violència policial amb què el govern de l’Estat espanyol va voler impedir el referèndum de l’1 d’octubre.

L’acte el van presidir Pepe Beunza i Martí Olivella, de l’Associació Vidal Llecha; Montserrat Flores, regidora de Participació de l’Ajuntament de Reus; Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona; i Jaume Massó, president del Centre de Lectura. Martí Olivella, en nom del Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal, va fer una menció especial a la “ciutadania catalana resistent no-violenta per la seva lluita exemplar per la llibertat”.

Van recollir el guardó la presidenta d’Arxivers sense Fronteres, Núria Carreras, i la representant de la campanya Banca Armada, Audrey Esnault. Arxivers sense Fronteres (AsF) es va crear l’any 1998 a Barcelona per cooperar amb les institucions i les entitats que tenen el seu patrimoni documental en perill per causes alienes a la seva voluntat, com poden ser els països que han patit alguna catàstrofe natural o que han sofert algun conflicte bèl·lic, o quan els seus ciutadans s’han vist perseguits per la seva ideologia, identitat o cultura. La campanya Banca Armada –impulsada per les entitats Delàs Centre d’Estudis per la Pau, SETEM, Col·lectiu RETS, Justícia i Pau i l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) – va néixer l’any 2007 per denunciar les inversions de les entitats financeres en la indústria militar i sensibilitzar i exigir unes polítiques ètiques i responsables socialment, com a prevenció per al futur.


Més informació sobre els premiats (link): fotografies i vídeo de l’acte.


Associació Josep Vidal i Llecha

Dades de contacte:
Carrer Major, 15
43201, Reus
Espanya
+34 977773112
vidalllecha[arroba]centrelectura.cat

Theme adapted by Eduard G. V.

Organitzen:
  • Logo del Centre de Lectura
  • Logo de l'Associació Josep Vidal i Llecha
Coorganitza:
  • Logo de la Generalitat de Catalunya
Amb la col·laboració de:
  • Logo Ajuntament de Reus
  • Logo de la Diputació de Tarragona