El premi, dotat amb 8.000 euros, es lliurarà el 6 d’octubre al Centre de Lectura de Reus

L’ONG Arxivers Sense Fronteres i la campanya Banca Armada han guanyat ex-aequo el 33è Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal, que es lliurarà el pròxim divendres 6 d’octubre, a les 20.15 h, al Centre de Lectura de Reus. Les dues entitats han guanyat el premi d’entre les deu candidatures que es van presentar a la convocatòria.

Més informació (memorials concedits).

Nova etapa

El Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal, dotat amb 8.000 euros, inicia enguany una nova etapa, segons l’acord a què han arribat l’Associació Josep Vidal i Llecha i el Centre de Lectura de Reus. Un acord que es tradueix en el traspàs a l’ateneu cultural, per als pròxims deu anys, de la convocatòria del Memorial, que va crear l’any 1984 l’Associació Josep Vidal i Llecha per premiar persones i entitats dedicades a la defensa i al foment de la pau, el desarmament, l’ecologia i la fraternitat universal. El Memorial recorda també Josep Vidal i Llecha, el jutge, professor i pacifista reusenc que es va exiliar als EUA després de la Guerra Civil espanyola.

D’altra banda, l’acord també estableix el canvi de nomenclatura del Memorial, que ha passat a dir-se Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal. S’incorpora així el nom de Liesel Vidal, vídua de Josep Vidal Llecha, qui ha mantingut la voluntat de continuar amb els objectius de promoure la pau i la fraternitat universal. Era de justícia incloure-hi, després de tants anys de suport desinteressat, el nom de la Liesel, coneixedora i mecenes de la nostra cultura, sòcia d’honor del Centre de Lectura i persona que des de Nova York continua recordant-se dels orígens del seu marit.


Associació Josep Vidal i Llecha

Dades de contacte:
Carrer Major, 15
43201, Reus
Espanya
+34 977773112
vidalllecha[arroba]centrelectura.cat

Theme adapted by Eduard G. V.

Organitzen:
  • Logo del Centre de Lectura
  • Logo de l'Associació Josep Vidal i Llecha
Coorganitza:
  • Logo de la Generalitat de Catalunya
Amb la col·laboració de:
  • Logo Ajuntament de Reus
  • Logo de la Diputació de Tarragona